tewow.net

Testimoni

Tone Excel telah berjaya mengeluarkan ribuan ahlinya dari kesempihan kewangan dan kebebasan masa. Ribuan Ahlinya yang kini telah memiliki pendapatan passive 4-5 angka sebulan. 


Siti Nor hidayu bt Mr Sherzada

Tinggal di Semenyih, Selangor dan telah mempunyai 3 orang anak. Sebelum menyertai ToneExcel ini, saya bekerja sebagai SalesGirl di kedai perabut didalam Tesco Semenyih dengan gaji RM850 sebulan selama setahun lebih.

Pada 8/12/2013 (lebih kurang 1 tahun 6 bulan) saya mula menjadi pengguna simkad ToneExcel dan dalam masa yang sama mula mempromosikan bisnes ToneExcel kepada orang lain. Promosi saya pula banyak menggunakan facebook saje.

Saya masih ingat komisyen pertama saya menjalankan bisnes ini adalah sebanyak RM80.10 (Lapan puluh ringgit sepuluh sen sahaja). Kalau nak dibandingkan dengan gaji saya sebagai SalesGirl iaitu RM850, memanglah jauh panggang dari api. Tetapi selepas hanya 1 tahun 6 bulan, komisyen yang saya dapat setiap bulan sudah melebihi RM5,000 (Lebih lima ribu ringgit setiap bulan).

Dahulu, sebelum menjalankan bisnes ToneExcel ini, nak berbelanja, perlu berjimat sana sini, tapi sekarang, nak apa saje insya Allah dapat. Dulu masa bersama kedai perabut lebih lama masa bersama suami, tapi sekarang, masa 24 jam bersama anak dan suami, bebas nak kemana saja, xde terikat dengan masa lagi. Dahulu ada hutang, sekarang dah xde hutang, alhamdulillah.

Dengan komisyen dari toneexcel ini, saya dapat beli barang kemas, alhamdulillah permintaan anak2 dapat saya tunaikan seperti basikal, tab, mainan dll.

Nasihat sy kepada rakan2 yg blum join tone Excel… Jika anda nk bebas dari masalah kewangan anda buat lah bisnes tone Excel… PASTI kehidupan anda akan berubah 100%, insya Allah… Join skrg Jgn tggu lagi…

Terima kasih Hidayu SherZada


 

Mashitah Abd Kadir & Shahidi Hamdan. 

Sekarang, kami tinggal di Kangar, Perlis. Saya masih lagi bekerja di sektor awam, dan suami telah pun pencen muda pada 10/2014 setelah 10 bulan join ToneExcel. Dahulunya dia bekerja di Stanson Marketing (Roti High 5) sbgai salesman dan pemandu lori selama 7 tahun. Dia terpaksa bangun jam 4 pagi dan pulang x tentu masa.
Kami menyertai ToneExcel pada 18/01/2014. Komisen bln pertama hanya lah RM79.40. Alhamdulillah, komisen skrg dah mencecah 5 angka. Banyak sangat perubahan bila kami menyertai program ini. Kehidupan berubah 360 darjah sebelum ini, hidup boleh dikatakan kais pagi makan pagi..kais ptg mkn petang…kami mengharapkan 100% duit gaji bulanan.

Banyak dah yg saya & suami dapat membeli dlm Toneexcel ini..segala perbelanjaan harian, ditanggung oleh ToneExcel, hutang2 saya sangat banyak (mcm2 bank ada) dan diselesaikan sedikit demi sedikit menggunakan duit Toneexcel. Dalam ToneExcel antara yg mampu saya beli Tanah, bbrapa buah Telefon, laptop, barang kemas, ubahsuai rumah yang masih dlm pmbinaan, dan pelbagai lagi Alhamdulillah.

Nasihat Kami pada yg belum Join, Joinlah sekarang jangan tunggu2 lagi jika anda ingin merasai apa yg kami rasa dan ahli2 toneexcel yg lain rasa.

Daripada: MASHITAH BINTI ABD KADIR DAN SUAMI NOR SHAHIDI BIN HAMDAN

 


Sahad bin Gaffar.

Saya sudah berkeluarga dan mempunyai tiga orang anak. Saya tinggal di sekitar daerah kudat sebuah pekan kecil diutara negeri Sabah. Saya sebenarnya masih kerkhidmat sebagai seorang guru di sebuah sekolah rendah. Jika ditanya berapa gaji saya, bolehlah cukup untuk meneruskan hidup bersama keluarga.
Saya menyertai Toneexcel sekitar pertengahan tahun 2012 namun, saya jalankan program ini secara free time sahaja sehingga kini. Program ini sangat santai dan mudah dilakukan. Ia tidak menjejaskan kerja asal saya. Jika diimbas kembali, komisyen bulan pertama saya hanya sekitar RM48 sahaja. Namun, sekarang pendapatan daripada komisyen Toneexcel sudah menghampiri RM20,000 sebulan. Bisnes Toneexcel ini saya hanya lakukan secara keseluruhannya secara free time.

Nasihat saya kepada rakan2 yg belum menyertai program ini, bertindaklah segera. Daftar secepat Mungkin. Kerana jika anda masih berlengah lagi pasti anda akan terus Rugi dan tidak menikmati faedah yg sangat banyak dalam program toneexcel.
Anda buat anda dapat.
Anda ubah Anda berubah.
sekian terima kasih
Sahad Gaffar


WONG YEAK HUA.

Saya mula kerja pada tahun 2001 lepasan SPM dan kerja sampai tahun 2015 jadi dalam masa 14 tahun ni saya hanya sebuah machine diset oleh majikan saya tidur, kerja, tidur kerja, tidur, kerja NO family day, NO leave, apa saya dapat selama 14 tahun kerja saya dipecat 6-7 kali, saya dapat 0, apa apa pun tak dapat malah bank accout saya selama 14 tahun RM 0.00 kadang2 RM 20, kadang2 70 saya digolongan miskin. Beli apa melalui bank mesti 100 % ditolak bank. Saya mungkin seperti anda, sentiasa cakap tak ada duit, duit tak cukup, gaji tak cukup mahu cari kerja lebih baik dan gaji tinggi tapi masih kerja di tempat sama, tapi selalu fikir begini kenapa? sebab takut hilang kerja takut tak ada gaji.

Saya beli sebuah kereta Proton 1st hand pada tahun 2004 demi kerja, setiap bulan, saya terpaksa bayar loan RM 420. Kereta saya kena langgar, orang lari, saya tak mampu repair. Bila kena buang kerja, saya tak mampu bayar, 2-3 bulan tak bayar, hampir kena tarik bank. Antara perut dan kereta, mana 1 penting? Nilah hasil saya kerja selama 14 tahun.

Pada tahun 2009, saya masih kerja kat Miri, bapa saya sakit, saya pandu 1 hari 1 malam, balik ke Kuching, suruh dia pergi check hospital, apa masalah tapi, 2 minggu puas saya pujuk, dia tak mahu, sebab bapa saya takut hilang kerja, takut tak ada duit, tak ada insurance. Apa bila saya berjaya pujuk, dia disahkan dijangkiti penyakit Kancer dan tunggu masa. Tapi masa tu, saya terpaksa balik kerja, sebab cuti saya dah tamat selepas 1 bulan, bapa saya meninggal dunia,

DISEBABKAN KERJA, SAYA TAK NAMPAK BAPA SAYA KALI TERAKHIR, SAYA JUAL MASA, KELUARGA, TENAGA, KESIHATAN, SEGALA BAGI BOSS SAYA. AKHIRNYA SAYA DAPAT NOTHING ……

Saya temu Tone excel pada tahun 2012 bulan December. Masa tu, saya seperti anda juga, tak ada duit, gaji tak cukup, apa saya fikir masa tu, RM90 takut kena tipu.

Saya hari ni bersyukur, saya tak lepaskan peluang Tone excel ni masa tahun 2012, saya cuba, saya ubah, saya buat dan Tone excel betul betul bantu saya dalam masa yg singkat.

Saya dapat pakaj Umrah, disebabkan saya bukan agama Islam, saya dpt tukar wang sebanyak Rm 4000 pada tahun 2014, sebelum Hari Raya. (Walaupun saya bukan Islam, saya sangat galakkan kawan agama Islam, kalau boleh, join Tone excel, kamu cuba fikir, berapa lama kamu kerja? 5 tahun, 10 tahun atau lebih? Ada tak kamu tabung duit ke Umrah? Saya tanya banyak kawan Islam, mereka cakap tak ada, tapi saya buat Tone excel 1 tahun saja, saya dapat)

Saya gembira sebab kereta yg buruk saya, dengan Tone excel saya dapat kereta baru, walaupun bukan kereta mewah, 100% wang dari Tone excel. Bagi saya, isteri dan anak, saya rasa amat cukup.

Saya dulu digolongan Miskin, saya terpaksa minta BRIM, tapi, tahun 2015 Brim bagi tahu saya, mohonan saya ditolak, sebab pendapatan lebih dari RM5000, dan saya pergi lapor Income tax saya tahun 2015 bulan April, saya kena caj Tax. Tone excel beri saya semua ni. Sekarang saya bukan kaya, tapi saya sekarang bersyukur sebab saya dapat keluar dari segala masalah kewangan saya.

Daripada WONG YEAK HUA.


Sulaiman bin Ismail,

Saya sudah bekerluarga mempunyai seorang anak. Sekarang ini saya tinggal di Kota Kinabalu, Sabah. Dulu saya bekerja sebagai penguatkuasa di agensi Anti Dadah Kebangsaan, di Kementerian Dalam Negeri selama 6 tahun. Ketika itu gaji pokok saya adalah RM2,100 sebulan.

Saya memulakan bisnes ToneExcel ini pada 16 Julai 2012, lebih kurang 4 tahun 4 bulan (sehingga saya buat karangan ini pada Nov.2016). Bila saya menjalankan bisnes Toneexcel ini, komisyen bulan pertama saya adalah RM7.20. Tetapi sekarang dalam sekitar RM40,000 sebulan.

Syukur, dengan rezeki melalui ToneExcel ini, saya dapat beli tanah 10 ekar, sebuah kereta dan juga membina rumah diatas tanah tesebut.

Sekarang saya sudah ada kebebasan masa, saya tidak bekerja,saya ada kuasa membeli, apa yang saya nak saya boleh beli Alhmdllh… ingat pesan saya rakan2.. saya sangat2 sarankan anda mendaftr bukan kerana anda tidak cukup duit.. saya sarankan anda mendaftar kerana anda juga adalah pengguna handphone… tidak mustahil suatu hari nanti anda perlukan handphone itu untuk tambah pendapatan anda… siapa tahu

Terima kasih Sulaiman Ismail


 

Hamka Marsaling

Tinggal di Kota Kinabalu. Dulu bekerja sebagai office boy dengan pendapatan sekitar RM1,200 sebulan. Pada tahun 2012 dia menyertai ToneExcel dan menggerakkannya dengan cara offline dan online. Facebook merupakan tempat utama beliau beriklan. 3 tahun berlalu, usaha membuahkan hasil. Hari ini dengan pendapatan sekitar RM70,000 setiap bulan, hidupnya berubah 360 darjah. Tidak bekerja lagi, berkahwin dan mempunyai 2 orang anak. Beli BMW 3-Series dan beberapa buah rumah juga secara CASH, 100% dari komisyen ToneExcel.


Rosanne Goh.

Tinggal di Johor Baharu. Dulu bekerja dikedai handphone sebagai juru jual dan McDonald dengan pendapatan sekitar RM2,000 sebulan. Tiga tahun dia menggunakan 100% promosi ToneExcel melalui Facebook, sekarang ini dia menikmati pendapatan sekitar RM100,000 sebulan. Sudah tidak bekerja lagi, tetapi masih menggunakan teknik ini sehingga ke hari ini. Mungkin anda sukar ingin percaya, sebenarnya beliau sendiri masih tak percaya yang sekarang ini dia sudah hampir bergelar JUTAWAN ONLINE.